Hva er et cashbackkort?
Et cachbackkort er et kredittkort som gir deg penger tilbake for hver gang du bruker kortet. De fleste cashbackkortene gir deg et avslag på fakturaen ut ifra hvor mye cashback du har opparbeidet deg hver måned, men noen gir deg også poeng som du kan benytte deg av i forskjellige nettbutikker.
Det som er unikt for cashback er at man får penger tilbake i etterkant av kjøpet. Mange andre rabattsordninger og fordelsprogramer gir deg avslag på kassalappen, men for at kortet skal være et cashbackkort så må rabatten eller avslaget bli lagt på i etterkant av transaksjonen.
Hvilket kort er det beste cashbackkortet?
Det finnes mange forskjellige varianter av cashbackordninger, hvor kortene gir forskjellige prosenter ut ifra hvilken nettbutikk du handler fra. For at du ikke skal ende opp med 7 forskjellige cashbackkort, hvor alle er de beste for hvert sitt bruksområde, så kan det være lurt å finne et kort som gir den en god cashback på alle kjøp.
Velg riktig cashback
En av de mest populære bruksområdene til kredittkortene er netthandel, og hvis man kan finne et kredittkort som gir deg både rabatter på netthandel, sammen med cashback så kan man fort tjene flere hundre kroner i måneden.
De mest vanlige kategoriene man får cashback i er, bensin og diesel, klær og sko, flyreiser og hotell, elektronikk, og sportsutstyr.
Bensin og diesel
Drivstoff blir stadig dyrere og regjeringen kutter sjeldent ned på avgiftene. Da kan det være greit å få tilbake penger hver gang du fyller tanken. Desto dyrere drivstoffet blir, desto mer får du i rabatt. Sjekk hvor mye du kan spare med et drivstoffkort i vår chatbot her.
Klær og sko
Klær er noe vi alle kjøper, og man kan ha godt av en cashbackordning hver gang man kjøper klær. Mange kredittkort kommer også med rabatter i diverse klesbutikker. Kombinasjonen med cashback og rabatter når man handler klær kan plutselig gjøre at man sparer noen hundre kroner på hver transaksjon.
Elektronikk
Skal du bytte ut TV’n eller kanskje installere en ny varmepumpe så er dette dyre gjenstander som gir deg store summer tilbake i cashback. En TV til 20 000 kroner gir deg hele 800 kroner tilbake med et kredittkort med 4% cashback
Sportsutstyr
Har man barn som springer rundt i all slags sportslig aktivitet og skal kanskje prøve ut enhver sport, så er cashback på sportsutstyr en grei løsning for å tjene litt penger. Profesjonelt sportsutstyr kan fort koste flere titalls tusen kroner og gi deg masse penger tilbake, men vær obs på at de fleste cashbackkortene har en årlig grense på hvor mye cashback du kan få.
Flyreiser og hotell
Har man vært på ferie en gang eller to så vet man at en ferie fort kan koste skjorta, så hvis man kan få litt penger tilbake hver gang man er ute å flyr så fyller dette opp sparekontoen ganske så raskt. Noen cashbackkort kommer også gebyrfrie uttak i utlandet som kan komme godt med.
Sjekk våre enkle tips til hvordan du kan spare flere tusen kroner i måneden på å bytte ut dine nåværende leverandører av f.eks. strøm og boliglån i vår store spareguide her.
Renter og gebyrer
Til slutt så er man også nødt til å sammenligne renten og gebyrene. Likt som med alle andre lån, så må man også betale en rente på gjelda di, og siden et kredittkort i korte trekk er et veldig fleksibelt rammelån tilgjengelig på sekundet, så er renten på et kredittkort blant de høyeste.
Cashbackkortene kan fort også komme med månedlige gebyrer og transaksjonskostnader, men bruker man kortet riktig så ser man sjeldent til noen gebyrer. I mer detaljer på hvert kredittkort i våre sammenligningslister for kredittkort så ser man enkelt alle små gebyrer som til slutt utgjør en stor del av regningen.
Sjekk etter at du helst har gebyrfrie kontantuttak både i Norge og utlandet, og at valutapåslaget er så lavt som mulig. I tillegg så utgjør papirfakturaen en liten del av regningen, men de aller fleste kredittbankene støtter e-Faktura, slik at du slipper fakturagebyret.
Sammenlign alternativene
Når det finnes over 100 cashback kort på markedet så er det lurt å sammenligne de alle. Kanskje er det kortet som ser mest attraktivt ut, det kortet som behandler kundene sine verst?
Med våre 1500 verifiserte kundeomtaler så får man et stort innblikk i bankenes forretningsskikk, og kan fort navigere rundt de skumle bankene.
Tar bankene vare på kundene sine, og gjør de alt de kan for at du skal få den beste opplevelsen på hver transaksjon, eller gjør bankene alt de kan for at du skal glemme å betale fakturaen innen forfall? Du kan se hvilket kredittkort som har de mest fornøyde kundene og er det beste cashbackkortet her.
Vurder derfor alle alternativene, og planlegg hva du skal bruke kredittkortet på. Hverken en kredittkortsøknad eller en kredittkorttransaksjon burde skje spontant.
Ansvarlig bruk
For at det hele skal være verdt det så er man nødt til å ikke bruke mer enn så mye du klarer å nedbetale på en måned. Betaler man ikke hele kredittgjelda hver gang man får en faktura så vil rentene begynne å løpe, og gjelden blir vanskeligere å nedbetale.
Sett derfor en lav kredittramme på ditt kredittkort for å distansere deg fra fristelsen om å leve luksuslivet i et par måneder. Kredittkortet burde kun brukes i butikker hvor du får rabatter eller cashback og bruk heller ditt vanlige bankkort til spontane småkjøp.
Blir man vandt til å kjøpe en liten lunsj, og kanskje en sjokolade i ny og ne, så merker man ikke at det er derfor kredittgjelden aldri synker. Bruker du brukskontoen til disse kjøpene så ser man med en gang at forbruket er for høyt.