Hva er BSU 2.0/BSU+
BSU 2.0 skal i korte trekk være likt som en vanlig BSU konto, men uten skattefordelene. Det årlige sparebeløpet varierer fra bank til bank og noen banker lar deg spare opp til 300 000 kroner ekstra, i tillegg til din vanlige BSU.
Du kan lese mer om BSU reglene her
Mange banker har nå begynt å tilby en ekstra BSU konto til de som vil spare mer enn 27 500 kroner i året. Bankene har ikke klart å utarbeide samme skattefordeler med staten på BSU 2.0, men man får likevel en rekordhøy sparerente.
Det tar deg ca 11 år å spare opp en full BSU-konto, og da har man bare nok egenkapital til å kjøpe en bolig til 2 000 000. Med en BSU 2.0 så halveres sparetiden eller så kan du doble egenkapitalen.
Sammenlign alle BSU 2.0 og BSU+ sparekontoer på det norske markedet her - sammenlign sparerente, kundeerfaringer og det som vanglivis står med liten skrift.
Hvem kan opprette BSU 2.0
Alle som allerede har en BSU konto kan opprette en BSU 2.0 og kan begynne å spare dobbelt. Noen banker krever at du har fylt opp det årlige sparebeløpet på din vanlige BSU konto før du får opprettet en BSU 2.0. BSU 2.0 kommer med samme restriksjoner som en vanlig BSU konto.
BSU 2.0 regler og restriksjoner
I og med at en BSU 2.0 konto er et inisiativ fra bankene og ikke staten, så har det ikke kommet noe felles regelverk på BSU 2.0 kontoene, og man må være litt obs når man velger sparekontoen sin.
Sjekk at BSU 2.0 kontoen din gir deg en like god rente som din vanlige BSU konto gjør. Undersøk også hvor mye banken lar deg spare årlig, og totalt. Noen banker har lavere maksbeløp enn på en vanlig BSU konto.
Sist så burde man også undersøke hva andre kunder sier om sparebanken du vurderer. Mange banker kan ofte virke gode ut på papiret, men så er kundeopplevelsen en helt annen enn det man hadde forestilt seg. ‘
Bytt.no har samlet over 3000 kundeomtaler innenfor bank, og gjør det enkelt for deg å finne den banken som tar mest vare på kundene sine. Les gjerne blant våre brukerverifiserte kundeomtaler her.
Spar dobbelt
Med en BSU 2.0 så kan du enkelt enten spare opp til egenkapital dobbelt så raskt, eller så kan du spare opp dobbelt så mye, men pass på at du ikke sparer opp hele inntekten din.
Et lite tips er å sette av 80% av det du tenker å spare hver måned, inn på en sparekonto, f.eks. BSU 2.0, for så å sette inn de resterende 10% dagen før du får lønn.
På denne måten så garanterer du at du får spart minst 80% av målet ditt hver måned. Og har i tillegg 10% disponibelt hvis man skulle måtte trenge litt ekstra penger noen måneder
Start tidlig
Et flott tips som barna dine kunne satt pris på hadde vært å starte boligsparingen så tidlig som mulig. Det tar 11 år å fylle opp BSU kontoen, og hvis man begynner å spare først når man er 18 år, så tar det lang tid før man kommer seg inn på boligmarkedet.
Det finnes nå mange banker som tilbyr BSU konto for barn, hvor du får samme gode rente som en vanlig BSU konto, men sparepengene må gå til boligkjøp eller nedbetaling av bolig.
Du kan lese mer om hvordan du starter sparing til bolig fra en tidlig alder her.
Fleksibilitet i høyrentekonto
Hvis du ønsker mer fleksibilitet på dine sparepenger, hvor du f.eks. Kan ta ut penger om det skulle komme en alt for høy regning, så kan det være lurt å vurdere en høyrentekonto.
En høyrentekonto lar deg som oftest ta ut penger fritt, eller har en høy grense på antall uttak per år, som gjør at du enkelt kan ta ut penger fra en sparekonto som gir flotte renter, uten å bli straffet for det.
Sjekk hvordan du enkelt kan spare fleksibelt ved hjelp av en høyrente sparekonto