De fleste banker kan hjelpe deg med refinansieringsmuligheter og forskjellige løsninger når du ikke stiller med sikkerhet. Men hver bank tilbyr forskjellige lånemuligheter så man burde alltid sammenligne alternativene.
Refinansiere uten sikkerhet
Det å refinansiere gjeld uten sikkerhet betyr i korte trekk at du samler din allerede eksisterende, og dyre gjeld og erstatter denne med et billigere lån, vanligvis et forbrukslån, uten at du stiller opp med gjenstander du kan pantsette.
Refinansierer man uten å stille med pant, eller sikkerhet, får man som regel en litt høyere rente, enn om du refinansierer med sikkerhet.
For hvert eneste lån eller kredittavtale man har, betaler man individuelle termingebyrer, renter og avdrag, og har man flere enn 1 lån kan dette fort bli dyrt og vanskelig å ha oversikt over.
Refinansierer man disse lånene og samler alt i et lån betaler man bare termingebyrer renter og avdrag 1 gang hver måned, og sparer dermed store kostnader i form av renter og termingebyrer.
Burde du refinansiere uten sikkerhet?
Om du skal stille med sikkerhet eller ikke når du refinansierer er veldig situasjonsbasert, men hvis gjelden du ønsker å refinansiere er høy, så stiller de fleste bankene krav til at du stiller med sikkerhet.
Hvis gjelden er lav kan man velge å stille med sikkerhet, men da må man også vurdere om panteverdien din er høyere enn den litt lavere renten du får hvis du stiller med sikkerhet.
Refinansiering med eller uten sikkerhet betyr at banken tar pant i gjenstander du eier, f.eks hus, bil eller andre verdifulle gjenstander, og kan kreve at du selger disse videre for å dekke lånet ditt hvis lånet ditt blir misligholdt.
Refinansier gjeld uten sikkerhet med 3 enkle steg
- Få oversikt over gjeld du vil refinansiere
- Sammenlign refinansieringsalternativene dine på Bytt.no
- Send lånesøknad til banken du ønsker
Tips: Bruk en lånemegler så slipper du å sende lånesøknaden til mange forskjellige banker
Det å refinansiere uten sikkerhet er heldigvis en enkel sak, og de aller fleste bankene lar deg refinansiere gjelden din inn til deres bank. Men selv om banken din sier ja til refinansiering, så kan det fremdeles lønne seg å sammenligne lånene og ikke bare takke ja til det første tilbudet du får.
Når man refiansierer så gjør man dette for å redusere sine månedlige utgifter, samtidig som man samler alle gjeldsutgifter og nedbetalingsplaner inn til ett og samme lån. Det er derfor veldig lurt at du får en oversikt over all gjeld du har, slik at du får refinansiert alle gjeldsutgiftene du har.
Sammenlign refinansieringslånene
Det finnes mange forskjellige banker som tilbyr refinansieringslån, og alle og enhver av disse stiller med forskjellig rente, vilkår og andre gebyrer, så for at du skal få det beste refinansieringslånet så er det anbefalt at du bruker en lånemegler.
Lendo er blant lånemeglerne som jobber hardt for at kundene sine skal få det billigste lånet. De hjelper deg med å skrive lånesøknaden og sender denne videre til opp til 15 banker. På denne måten ser bankene at det er konkurranse om å få deg som kunde, og dermed kan justere ned renten for å være konkurransedyktig.
Hva kan refinansieres
Så lenge det er en lav gjeld som skal refinansieres så kan det meste legges inn i lånet. Mange banker har en øvre grense på hvor mye penger du kan låne uten at du stiller med sikkerhet på rundt 250 000 kroner. Men så lenge gjelda di er lavere enn 250 000 kroner, så skal låneprosessen gå relativt greit.
Du kan blant annet refinansiere dette uten å stille med sikkerhet;
- Kredittkortgjeld
- Forbrukslån
- Billån og andre smålån på under 100 000 kroner
- Utsatte fakturaer
- Diverse nedbetalingsplaner på tidligere kjøp
- Diverse regninger som tannlege, bilverksted, håndtverkere og andre regninger man sliter med å nedbetale
- Inkassosaker som ikke har resultert i en betalingsanmerkning
Hvis du har en betalingsanmerkning kan man fremdeles refinansiere, men mulighetene blir noget redusert. Les mer om refinansiering av gjeld med betalingsanmerkning her
Lykke til med refinansieringen.